twitter facebook MSweb op YouTube MSweb op Instagram msweb mskidsweb MS Vereniging

Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

ik ben zo bang

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  ik ben zo bang

  gdm ik heb continue last van tintelende voeten en ook slappe spieren
  ben bij de ha geweest maar zegt er niet zoveel op
  s nachts vaak slapende handen en soms duizelig en evenwichtsproblemen
  ik heb ook veel trekkingen in de spieren
  ik mag als ik wil naar een andere neuroloog
  de ha zegt zie er geen ms in weet het ook niet meer

  #2
  Ik heb net je eerdere topic gelezen. Je hebt een boel nare klachten, waarvan een aantal duidelijk niet neurologisch zijn.
  Zet MS uit je hoofd, probeer via de huisarts te zoeken naar de richting van de echte oorzaak. Hij kan je dan naar de juiste specialist doorverwijzen.

  Commentaar


   #3
   dus wat ik nu net schreef heeft niks met ms te maken

   Commentaar


    #4
    Hoi Bloemetje,

    Wat naar voor je, en helemaal als je er bang van wordt.
    Er kunnen ook andere redenen zijn dat je deze klachten hebt, daar heeft Jrs77 gelijk in.

    Ik denk dat je huisarts je ook gerust probeert te stellen en ik zou zijn aanbod aannemen als je het ook graag van de neuroloog wilt horen. Die heeft er tenslotte 7 jaar voor geleerd en wordt er telkens op bijgeschoold. Neurologen kunnen naar jouw totale klachtenpatroon kijken, iets wat Dr. Google (zoals wij hem hier noemen) of een andere website niet kan.

    Succes!
    'Cuz they can // call me crazy if I fail // All the chance that I need // Is one-in-a-million // And they can call me brilliant // If I succeed

    Commentaar


     #5
     dus ik hoef me geen zorgen te maken

     Commentaar


      #6
      Er zal best iets aan de hand zijn maar denk nu niet aan MS op dit moment. Alles kan maar wat je beschrijft doet zeker niet aan MS denken. Wat het wel is zal een neuroloog wel uitzoeken maar maak je niet gek nu.

      Een gedachte is ongevaarlijk totdat we er geloof aan hechten. Het zijn niet onze gedachtes maar het geloof wat we aan ze hechten, wat lijden veroorzaakt. Geloof niet alles wat je denkt”

      Angst komt voort uit een gedachte die je gelooft.

      Commentaar


       #7
       De vraag of jij je wel/niet zorgen moet maken kunnen wij niet voor je beantwoorden. De klachten die je hier benoemt klinken voor mij niet direct allen als MS klachten. Ja, evenwicht is een MS klacht, maar hoort tevens bij nog veel meer aandoeningen. Luister naar je artsen en ga niet uit van Dr. Google inderdaad.

       Als je het liever van een neuroloog hoort moet je daar vooral heen gaan. Maak vooral jezelf niet gek, angst zorgt voor hyperventilatie. Waar je ook de door jou beschreven klachten bij kunt hebben. Ik zeg dus niet dat je hyperventilatie hebt he. Ook die vraag kan alleen een arts beoordelen.

       Commentaar


        #8
        Bloemetje,

        heb je je huisarts ook zo duidelijk verteld dat je enorm bang bent? Misschien kan hij of zij je helpen om de angst een beetje te verminderen.

        Natuurlijk hoop ik dat er een goede verklaring komt voor je klachten, maar daarmee is de onzekerheid waarschijnlijk niet verdwenen.

        Steun bij het leren leven met onzekerheid, daar heb je altijd iets aan. Op enig moment gebeuren er in ieder mensenleven angstaanjagende dingen. Ik raad je aan om dát in ieder geval te bespreken met je huisarts. Heel veel sterkte!

        Op twitter: https://twitter.com/Patient2punt0

        Commentaar


         #9
         Dannifan mooie quote 'gedachte', past goed bij de gedichten/spreuken/wijsheden onder deze forum. Geeft mensen moed, hoop en begeleiding wanneer ze in de knel zitten of het voorkomen daarvan.

         bloemetje heb je al een mri scan gehad of vonden ze dat niet nodig de huisarts/neuroloog? Een mri scan geeft trouwens ook geen zekerheid wat er aan de hand is met je lichaam. Bij mij heeft het jaren geduurd voordat ze mij serieus namen, pas toen mijn handen gevoelloos begonnen te raken en ik dingen liet vallen eiste mijn zus bij onze voormalige huisarts om de juiste diagnose. Daaruit kwam dus MS. Ik dacht eerst dat ik Huntington zou hebben aangezien ze mijn moeder daarop denken te diagnosticeren, maar zij weigert mee te werken wegens haar geestelijke stoornissen.

         Nu ik de diagnose PPMS heb en geen medicatie voor mij op de markt is, merk ik eigenlijk geen verschil van voor en na de uitslag, mijn leven is hetzelfde alleen dan met een label MS en verergering van de ziekte. Er is geen remedie voor mij en zal dus helaas er mee moeten leven. Probeer er beste van te maken en geef ik je ook deze advies door ongeacht of je achter de oorzaak komt of niet, leef van dag tot dag.

         Als je uit dannifans quote "gedachtes" kracht kunt halen dan is dit fijn voor je.
         Empathie dieren/natuurVegetariër www.paardenkamp.nl www.pleegzorg.nl Autarkie

         Commentaar


          #10
          Beste Bloemetje,

          Ik heb je vorige topic op dit forum ook gelezen en heb daaruit begrepen dat je al door een neuroloog bent gezien en dat deze concludeerde dat er geen afwijkingen zijn en een vervolgonderzoek ook niet nodig is.

          Wat me opviel is dat je vraag in je vorige topic 'of een neuroloog kan zien aan reflexen en looptestjes en voetenonderzoek of er iets mis is' en het antwoord daarop "ja dat kan" je toch niet heeft kunnen geruststellen. Dit omdat iemand tegen je heeft gezegd dat dat niet mogelijk zou zijn.

          Het lijkt mij daarom goed - mede omdat je huisarts er niet zoveel over kan zeggen - als je in gaat op het aanbod van je huisarts om nog een andere neuroloog te zien en deze daar eens specifiek naar te vragen en hem/haar uit te leggen dat je erg bang bent (dat je MS hebt). Hopelijk kan een second opinion van nog een andere neuroloog je wat meer zekerheid geven en je wat geruststellen hierin.

          Veel sterkte!
          Laatst bewerkt door Marina; 8 februari 2020, 17:16. Reden: Leesbaarheid verbeterd

          Commentaar


           #11
           Ha bloemetje,

           Wat vervelend voor je die onzekerheid.
           Het klopt het zijn niet echt klachten die bij ms horen.
           Maar laat je niet afschepen bij de arts dat hij het ook niet meer weet.
           En blijf vragen om het uit te zoeken wat je hebt.
           Heb zelf na heel wat dokters en ziekenhuizen toch de diagnose ms gekregen.
           Na de vraag dat ik wilde weten waarom ik geen half uur meer kon lopen.
           Bij de meeste ms patiënten kan dat een probleem zijn.
           Laat je niet wegsturen of wat ze tegen mij zeiden het zit tussen je oren.
           Na de diagnose viel alles wel op zijn plek en was ergens wel opgelucht het had nu een naam.
           Helaas ms.
           Maar laat je niet gek maken door Google.
           En kom voor jezelf op bij de neuroloog.
           Nogmaals het kan zoiets simpels zijn wat je hebt maar het is afwachten.
           Heel veel sterkte en laat je niet gek maken.

           Groetjes Bets


           ​​​​

           Commentaar

           Bezig...
           X