twitter facebook MSweb op YouTube MSweb op Instagram msweb mskidsweb MS Vereniging

Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Ongerust

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Ongerust

  Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben een vrouw van 24 jaar en het GEEN diagnose. Aangezien ik mij toch wat zorgen maak om mijn klachten. Zou ik ze hier toch graag met jullie willen delen. Ik ben mij ervan bewust dat jullie mij absoluut geen diagnose kunnen geven. Wie weet, wel advies.
  Ik zal mijn klachten in het kort proberen uit te leggen.

  Uiteraard ben ik met mij klachten (3x) naar de huisarts geweest. Echter ga ik dan, niet heel veel wijzer, weer naar huis.

  Een paar maanden geleden kreeg ik een brandend gevoel aan de linkerkant van mijn schedel. Alsof er met naaldjes in geprikt wordt. Dit gevoel komt en gaat. Soms minuten/uren aanwezig. Maar kan ook dagen weg zijn. Na een paar weken ging dit gevoel naar de rechterkant van mijn hoofd. Ook op en af, en heb ik er links geen last meer van. De huisarts wist niet wat dit probleem kon zijn.

  Kort daarna kreeg ik (wel na een periode van intensief sporten) last van mijn linker arm. Deze arm staat door een breuk in het verleden iets afwijkend. Mijn onderarm staat iets naar buiten. Ik had het gevoel dat aanrakingen iets gevoeliger waren. En af en toe een doof gevoel in pink en ringvinger. De arts koppelde dit, door de afwijkende stand, aan een beknelde zenuw.

  Daarna kreeg ik een tintelend gevoel onder mijn voetzool. Dit voornamelink bij het holle gedeelte van mijn linker voet. Het aparte is wel, dat dit vaak snachts over gaat. En weer begint als ik de voet belast. Dit heeft een paar dagen op en af aangehouden.

  Op dit moment heb ik een tintelend gevoel in mijn rechterhand en een doof gevoel in pink en ringvinger. Ook dit komt en gaat. Verder heb ik totaal geen krachtverlies. Bij de huisarts zijn wel wat testjes gedaan. Met m'n vinger naar m'n neus etc. En een aantal gevoel dingen met trillingen etc. Dit was allemaal prima.

  Woensdag ga ik weer naar de huisarts. Toch raadzaam om een doorverwijzing te vragen? Helaas heb ik dokter Google te vaak om hulp gevraagd... (niet slim). Vandaar dat ik mij toch wat zorgen maak.

  In elk geval bedankt voor de tijd, om mijn verhaal te lezen.

  Groetjes, Noor.

  ‚Äč

  #2
  Als je ongerust bent zou ik inderdaad om een doorverwijzing naar een neuroloog vragen.
  Als er een samenhang is, zou het evt. iets neurologisch kunnen zijn.

  Over MS zou ik me geen zorgen maken; als het echt neurologisch blijkt te zijn, is dat een van de duizenden mogelijke oorzaken.

  Commentaar


   #3
   ik zou alle klachten hoe klein ook op een rijtje zetten en het briefje meenemen naar de huisarts.
   daar voorlezen en zeggen dat je het toch niet helemaal vertrouwd en vragen om een doorverwijzing naar de neuroloog.
   tevens zou ik een bloedtest laten doen op alle vitamines en mineralen..
   een teveel of tekort aan vitamine kan ook rare klachten geven

   ik zou je gevoel open bespreken
   het kan vanalles zijn idd maar de onzekerheid is een nare periode..
   succes!

   Commentaar


    #4
    Hallo Noortje,

    Je klachten klinken wel als een gevoelsstoornis, maar ik denk niet echt aan MS, omdat de klachten komen en gaan.

    Als het MS klachten zouden zijn, zouden ze weken tot maanden non-stop aanwezig zijn, voordat er verbetering komt. En sommige klachten gaan nooit meer weg. Ik heb nu 7 jaar dove tintelende handen.

    Ik denk dat een doorverwijzing naar een neuroloog wel op zijn plaats is. Het zijn wel vreemde klachten, maar geen idee wat het zou kunnen zijn.

    Sterkte!

    Commentaar


     #5
     Laat er gerust naar kijken door een neuroloog, MS zie ik niet maar ik ben geen arts en heb geen idee waar ik aan moet denken.

     Commentaar


      #6
      Ik kan helaas weinig toevoegen aan de opmerkingen die al door de anderen zijn gemaakt.
      Behalve dat ik ook bij tijd en wijle last heb van een tintelend en/of doof gevoel in mijn rechterpink en (in mindere mate) ringvinger. Hiervoor heb ik wel een verwijzing gekregen naar de afdeling Neurologie/Klinische neurofysiologie die mij vervolgens in 1 middag gesproken, onderzocht en getest (inclusief uitslag) heeft, omdat ze dachten aan carpaal tunnelsyndroom. Dit bleek het overigens volgens de test niet te zijn, maar ik heb wel baat gehad bij het dragen van een spalk 's nachts.

      Kortom: ik zou inderdaad om een doorverwijzing vragen, ook om je ongerustheid (hopelijk) weg te nemen.

      Sterkte!
      Laatst bewerkt door Marina; 10 december 2019, 13:44.

      Commentaar

      Bezig...
      X