twitter facebook MSweb op YouTube MSweb op Instagram msweb mskidsweb MS Vereniging

Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

MZR reaction

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  MZR reaction

  Hoi allemaal,

  Weet iemand hier iets van. Ben artikel tegengekomen waarin geadviseerd wordt om dit te testen om te differentiëren tussen MS en reumatische ziektes met invloed op centraal zenuwstelsel.

  https://www.frontiersin.org/articles...019.00514/full

  Op MRI (maart) is wel wat te zien maar aspecifiek. Deze word nu herbeoordeeld en omdat dat volgens UMC maar door een radioloog kan moet ik nog vier week wachten. Gister zou ik gebeld worden maar in Augustus waren ze er niet aan toe gekomen.

  Lumbaalpuntie geen afwijkingen al is albumine laag

  EMG normaal

  Bloedwaarden
  Ana positief en vit d laag
  Vit b12 met ondersteunende testen, lyme, sle, sarcoidose , lupus zijn onderzocht. Geen reden om te nemen dat het dat is.

  Lichamelijk
  Klapvoet, spasmen, gebrekkige neusproef, kan niet op een lijn lopen, op mijn hakken lopen lukt niet (op hakken ook niet ) en tappen met hakken op grond wordt een spastische bedoening .
  Hyperactieve reflexen.

  Ik weet niet wat de neurologen in UMC hiervan denken had het graag gister gehoord. Als ik ze spreek wil ik weten wat te vragen om de boel richting diagnose te krijgen. Ik heb op sommige dagen letterlijk gevoel dat mijn benen aan het afbreken zijn.

  Zit en de medische molen sinds Maart. Mijn partner heeft toen filmpjes gemaakt van wandelen met en zonder stokken waar Ik van schrok. Ik weet mijn gestuntel aan astma en bekken instabiliteit.

  Huisarts en neuroloog in Meander dachten MA maar vooralsnog geen bewijs gevonden

  #2
  Een heel moeilijk en technisch verhaal en voor mij, als leek, veel te moeilijke termen en ik kan het niet volgen.

  Commentaar


   #3
   Inderdaad lastig. Specifiekere testen om diagnose te stellen, zouden het makkelijker maken. Moet het voorlopig doen met piramidaal syndroom en een degeneratieve aandoening.

   Commentaar

   Bezig...
   X