twitter facebook MSweb op YouTube MSweb op Instagram msweb mskidsweb MS Vereniging

Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Fysiotherapie ligt al een tijdje stil

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Fysiotherapie ligt al een tijdje stil

  dus ik ben zelf bezig. Met het voortborduren op dingen die ik het afgelopen jaar heb geleerd. Om in conditie te blijven. En dat gaat mij heel goed af. 2 x per dag ga ik in een actieve zithouding (dus zonder rugleuning) bezig met een 3 kilo halter. 100x vanuit rechte arm naar de schouder bewegen en weer terug. Vooral niet te snel. En 40 squads aan het bed. Dat is nog wel best uitputtend. Maar al met al knap ik hier flink van op. Wat doe jij om in vorm te kunnen bljven?

  #2
  Ik heb nog wel 1 x per week fysio maar dat via een videoverbinding met mijn therapeute. Verder fiets ik elke dag een eindje op mijn driewieler en doe zelf regelmatig de oefeningen die ik heb opgekregen van mijn therapeute.

  Commentaar


   #3
   Ik heb ook 3x pw videobellen met mijn fysio.

   Fiets ook veel op mij 3wieler.

   Maar het is natuurlijk niet zo als in de zaal.

   Commentaar


    #4
    ik wandel veel en doe mijn rek oefeningen. ik ben veel buiten, dat kan gelukkig wel.

    Commentaar


     #5
     fysio is gewoon gebleven. Eerst 2x per week thuis en nu stilaan terug in de praktijk. Daarnaast regelmatig mijn kilometertjes in het park rollen, zonnetje, goede podcast,... wat wil je meer

     Commentaar


      #6
      Eveneens thuisfysio via een online fysioprogramma: ca. 5x per week een uur lang verschillende oefeningen (met gewichten) voor arm-, been-, en rompspieren en voor balans. Met een wekelijkse telefonische evaluatie van de fysiotherapeute. Daarnaast zo'n 2x per week een paar uurtjes fietsen op de Easy rider driewieler en soms een kort wandelingetje.

      Momenteel al ruim 2 weken verkouden, dus buiten komen en dus ook wandelen of fietsen mag niet en ook de oefeningen staan nu op een laag pitje en ik moet zeggen dat ik dat wel merk in de conditie.
      Laatst bewerkt door Marina; 21 april 2020, 19:19.

      Commentaar


       #7
       Ik had al een online oefenprogramma en dat doe ik nu 3 keer in de week. Ik train met eigen lichaamsgewicht, dumbells en weerstandsbanden. Iedere twee weken belt mijn fysio en ik kan hem tussendoor appen.

       Verder hebben wij sinds vorige week een trampoline en dat is echt super. Conditie opbouwen en onderhouden met wandelen is lastig omdat mijn linkerbeen eerder moe wordt dan dat mijn hartslag omhoog gaat. Maar dat is op de trampo geen probleem. 10 minuten springen staat gelijk aan 20-30 minuten hardlopen. Hardlopen kan ik niet meer, trampolinespringen dus wel! Ik doe aan bouncen, gewoon springen, springen met draaien, squatten, planken en opdrukken op de trampo.
       Het enige dat ik nu mis is dus de echte krachttraining. Ik heb namelijk geen gewichten van meer dan 5 kilo of een halter.
       Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat - zolang je maar niet opgeeft.

       Commentaar


        #8
        Ik mis het echt, vooral op dagen zoals gisteren en vandaag, als mijn hele lichaam pijn doet. Het kan zo fijn zijn als de fysio met een massage even wat verlichting brengen. Ik ben iedere dag wel in beweging, maar als ik lees wat jullie dat allemaal doen, begrijp ik dat ik nog wel een tandje bij mag zetten, voordat ik verder ga klagen.
        'Cuz they can // call me crazy if I fail // All the chance that I need // Is one-in-a-million // And they can call me brilliant // If I succeed

        Commentaar


         #9
         Toch leuk om te zien dat er nog veel meer mensen thuis oefenen. En D-Cheryl, natuurlijk mag jij klagen. Als oefenen zulke pijnen opwekt is dat natuurlijk een signaal om het anders te gaan aanpakken. Want niets doen is nog veel slechter. Kun je geen telefonische adviezen krijgen van een fysiotherapeut. Anders gaat het van kwaad tot erger. Sterkte

         Commentaar


          #10
          Ik zou binnenkort bovendien 1 x per week naar de praktijk mogen komen om op afspraak als enige in de oefenzaal te gaan trainen. Wel handschoentjes aan en de therapeute draagt een mondkapje. Ik denk dat dat mijn lichaam wel goed zal doen. Op m’n driewieler heen en weer plus een half uurtje trainen dan heb ik weer lekker wat beweging gehad.

          Commentaar


           #11
           ik mis mijn massages...oefenen kan thuis inderdaad ook, al heb je dan niet de apparatuur die je in de zaal hebt. Ik ben bang dat de fysio voorlopig nog geen massages zal kunnen/mogen doen helaas. Ik krijg steeds meer pijn
           groetjes,
           Angelique           ~every scar i have makes me who i am~

           Commentaar


            #12
            Bij mijn fysio kun je ook wel terecht voor een behandeling bij pijn. De heeft dat beschermende middelen aan zodat er (weinig tot geen) kans is iemand te besmetten. Jammer dat dat bij jou niet kan.

            Commentaar


             #13
             D-Cheryl en AngelNoa, hebben jullie al contact gehad met je fysio over dit probleem? Als je eenmaal stijf bent en vast zit, gaat bewegen moeizamer. En zit je in een vicieuze cirkel.

             Voor het hele corona-gebeuren was ik bezig met een trajectje bij fysio en podotherapeut vanwege bekkenscheefstand en rugblokkade. Daardoor heb ik last van pijn en stijfheid aan mijn linkerkant, van de bovenrug tot aan de linkervoet. Ik heb van hen beiden oefeningen gekregen, rekoefeningen en op de massageroller. Dat verlicht de ergste klachten.

             Misschien is er voor jullie ook zoiets mogelijk? Je kunt het iig vragen.
             Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat - zolang je maar niet opgeeft.

             Commentaar


              #14
              zoals ik al aangaf; oefenen kan ik thuis ook. Ik doe vele yoga in combinatie met oefeningen van mijn fysio. Bovendien is zij acupuncturist en heeft diverse drukpunten doorgegeven die ik zelf kan masseren. Maar niks is voor mij heilzamer of ontspannender dan wanneer zij mijn lijf behandeld
              groetjes,
              Angelique              ~every scar i have makes me who i am~

              Commentaar


               #15
               Ik doe mee aan online programma's die mijn sportschool regelmatig op you tube plaatst.

               Verder probeer ik 3 x in de week ongeveer een half uur te fietsen voor het werk, vooral omdat ik nu thuis werk. Aan het begin genoot ik in mijn eentje van prachtige zonsopgangen tijdens mijn fietstochtje, maar nu komt de zon mij iets te vroeg op.

               Op dagen dat ik niet fiets maak ik een boswandeling van 45 minuten. Verder kom ik niet. Mijn benen worden dan stram, gaan pijn doen en tintelen.
               Voorheen ging ik 3 maal per week naar de sportschool dat mis ik nu.
               Met fysiotherapie was ik bezig met balansoefeningen. Die zijn lastig om thuis uit te voeren.
               Krachttraining met eigen lichaam gewicht en halters lukt daarintegen weer wel en die doe ik nu lekker buiten.

               Tenslotte heb ik nog een ouwe vintage hometrainer met ingebouwde timer waar ik mijn krachttraining meestal mee afsluit.

               Commentaar

               Bezig...
               X