twitter facebook MSweb op YouTube MSweb op Instagram msweb mskidsweb MS Vereniging

Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Steken in de benen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Steken in de benen

  Hallo allemaal,

  voor mij is dit nieuw en daarom ook mijn eerste bericht. Hoop dat ik het goed doe zo.

  Sinds 2016 is er bij mij MS gediagnosticeerd en ik zit nu inmiddels al 4 jaar aan de Tecfidera. Ik zit nu in de RRMS fase.

  Sinds kort ervaar ik iets nieuws. Hele korte steken in mijn linkerbeen, rondom mijn scheen. Deze steken zijn van korte duur, ongeveer 10 seconden. Ik ken het kramp gevoel, wat ik weleens heb, maar dit voelt anders. Het begon een paar weken terug en slechts 1x op een dag. Ik maak me niet snel zorgen maar gister kwam dit wel 5x voor en dat was wel even schrikken.

  Heeft iemand ervaring hiermee? Wil je deze ervaringen met mij delen?

  Groetjes

  #2
  Ik heb geen ervaring met steken in de benen, heb wel brandende bovenbenen (alsof het vel er af ligt of alsof het verbrand is). Dat valt volgens mijn neuroloog onder zenuwpijn. Misschien zijn de steken in jouw benen ook zenuwpijn. Omdat er tot nu toe nog geen reacties op jouw vraag zijn denk ik dat jouw klacht niet direct herkend wordt.

  Mocht je in toenemende mate pijnklachten krijgen en je daarover zorgen maken dan kun je misschien even telefonisch overleggen met je ms verpleegkundige en kan de neuroloog misschien pijnstillende medicatie voorschrijven.

  Sterkte.

  Commentaar


   #3
   Ik heb (sinds de diagnose), wel een paar keer last gehad van "brandende" felle korte steken in een bovenbeen (vlakbij de romp) en in een onderarm. Daarna elders ook een keer.

   Ik heb geen idee of het MS-gerelateerd was. Nu alweer een tijdje geen last van gehad overigens. Hopelijk trekt het weer weg bij je, anders misschien de huisarts of MS-verpleegkundige raadplegen?

   Laatst bewerkt door Marina; 26 maart 2020, 16:53. Reden: Aanvulling

   Commentaar


    #4
    Ik heb wel regelmatig een soort kramp in mijn been maar niet in mijn spieren maar het lijkt dieper te zitten (in m’n bot?) het duurt kort en de pijn is minder scherp dan bij spierkracht. De neuroloog herkende het niet als MS klacht toen ik het hem vroeg. Ik betwijfel dit want het lijkt me een soort zenuwpijn. Als ik aan het lopen ben heb ik ook heel even krachtverlies erbij.

    Commentaar


     #5
     Borne Krachtsverlies is wel serieus. Loop je misschien al bij de fysio? Die kan je oefeningen geven om het te proberen weer te versterken.

     Shipova
     Junior deelnemer
     Shipova Steken zijn ook heel erg lastig. Ik heb zelf last van een verzuring in mijn scheenbeen, en krijg ook hiervoor oefeningen van de fysio. En ze masseert het af en toe los, dat verlicht het al flink.

     Voor beiden: fysiek naar het zkh gaan als het niet nodig is, zou ik nu niet doen, maar een mailtje sturen met je vraag, of de vraag of de ms verpleegkundige je even wil bellen wanneer ze tijd heeft, kan altijd natuurlijk.
     'Cuz they can // call me crazy if I fail // All the chance that I need // Is one-in-a-million // And they can call me brilliant // If I succeed

     Commentaar


      #6
      Ik herken die steken heel goed, Elke nacht word ik een paar keer wakker door die steken in mijn linker onderbeen. Gelukkig val ik na die steken weer heel snel in slaap.

      Commentaar

      Bezig...
      X