twitter facebook MSweb op YouTube MSweb op Instagram msweb mskidsweb MS Vereniging

Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Ervaringen dexamethason

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Ervaringen dexamethason

  Hallo allemaal,

  ik ben hier niet veel actief maar lees regelmatig mee. Nu heb ik een vraag....

  Ik heb vorig week een kuur dexamethason mee naar huis gekregen voor 5 dagen ipv een 3 daagse infuus. Ik gebruik de dexamethason nu voor het eerst en ik moet zeggen dat ik het nogal heftig ervaar qua bijwerkingen. Ik had ook altijd wel last van het infuus maar niet zo heftig als met de dexamethason. Heb zaterdagochtend de laatste pil ingenomen en voel mij nog steeds alsof er een vrachtwagen over mij heen heeft gereden. Dit had ik met het infuus niet. Ik lees graag jullie ervaring hiermee en hoe snel je herstelde van de kuur.

  Groetjes, Esther

  #2
  Hoi Esther, ik heb geen ervaring met dexa, maar ik reageer wel altijd heel verschillend op een infuuskuur. Ik heb 4 kuren gehad, de 1e en 4e waren echt hels, ik had zo ontzettend veel bijwerkingen. De 2e en 3e ben ik relatief makkelijk doorlopen. Na de 4e keer besloot ik voorlopig geen kuren meer te nemen, zo ziek was ik er van. Het hoeft dus niet aan het verschil infuus-dexa te liggen. Ik hoop dat je je snel beter voelt!

  Commentaar


   #3
   Hoi Esther, ik heb geen ervaring met infuus, maar wel met dexamethason.

   Ik was er persoonlijk wel blij mee omdat me dat ritjes ziekenhuis scheelt.

   Het werkt bij mij goed, wel de normale bijwerkingen, opgejaagd, darmen van slag en afkicken, maar ik teken er voor, maar dat geldt voor mij.

   Iedereen reageert anders en geen schub is hetzelfde.

   veel groet Jannie

   Commentaar


    #4
    ik heb het aleen gebruikt in het weekend tussen de 2 weken dat ik aan het infuus zat.
    Vanaf maandag 5 dagen infuus 1000 mg prednisolon per dag en dan het weekend zaterdag en zondag dexamethason en dan maandag weer 5 dagen infuus van1000 mg per dag.

    zowiezo was die prednisonkuur heel erg zwaar, dus kan er verder niet zoveel van zeggen.
    Groetjes Iris

    Commentaar


     #5
     Dank jullie wel voor de reacties. Ik heb vandaag de neuroloog gesproken en die schrok wel een beetje. De klachten hadden niet verergert moeten zijn maar juist wat afgenomen. Helaas werkt het dus bij mij averechts. Vandaag gaat gelukkig iets beter. Mocht het over 2 weken nog niet goed zijn dan hebben de arts en ik weer contact.

     Commentaar


      #6
      Tsja, je krijgt een kuur in de hoop op verbetering. Maar soms zijn de bijwerkingen zo heftig, dat je je echt slechter gaat voelen. Ik hoop dat je snel de goede kant op gaat!

      Commentaar

      Bezig...
      X