twitter facebook MSweb op YouTube MSweb op Instagram msweb mskidsweb MS Vereniging

Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Coronavirus

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Hier staat wel iets dat ouderen minder vaak naar de IC gaan: https://nos.nl/l/2331079

  Raar dat beweerd word dat thuis zuurstof krijgen ook een goede optie is voor ouderen. De zorg die je op de IC krijgt, kun je per definitie niet thuis doen?

  En hoe kunnen ze weten hoeveel het er zijn? Houden ze een administratie bij van mensen die niet worden doorverwezen? Lijkt me niet.

  Commentaar


   Oorspronkelijk geplaatst door raimonnea Bekijk bericht
   Klick ja Ecuador echt dystopische situaties. Om kippenvel van te krijgen. Aan je lot overlaten. Mensen zijn misschien bewusteloos/coma door corona en worden erge dingen met ze gedaan. Ze verbrandden mensen op straat , of ze echt dood zijn op dat moment van aansteken? Wat een beschaving .
   Serieus?! Wat afschuwelijk .
   En dan zijn er bijv. nog de arme mensen in veel Afrikaanse landen met een slechte gezondheidszorg.. en bijv. de vluchtelingen op Lesbos waarbij er veel kinderen aan hun lot worden over gelaten.. vreselijk !

   Vind het jammer dat Nederland niet alle burgers opneemt in het ziekenhuis met zware corona klachten. Te weinig ic bedden in welvarende Nederland . Zegt veel over ons politiek.
   Ja precies. Teveel bezuinigingen op de zorg en dat wreekt zich nu des te erger . Nederlandse patienten die op Duitse IC's moesten worden ondergebracht omdat het aantal IC-bedden daar wel toereikend was..
   Laatst bewerkt door Marina; 25 april 2020, 12:49.

   Commentaar


    Oorspronkelijk geplaatst door Toeter Bekijk bericht
    Hier staat wel iets dat ouderen minder vaak naar de IC gaan: https://nos.nl/l/2331079
    Dat klopt. Maar dat is niet omdat door artsen wordt besloten dat deze patiënten niet naar de IC mógen. Maar omdat al in een eerder stadium met patiënten wordt besproken of ze nog naar de IC willen. Behandeling op de IC is vreselijk zwaar. Je moet het als patiënt ook alleen doen nu. Als je van de IC komt, heb je een flinke jas uitgedaan: je bent vreselijk veel spiermassa kwijt, je hebt longschade en mogelijk ook hersenschade en een trauma. 1 dag IC is 1 week revalideren. Dat risico moet je willen nemen.
    Dat is ook de reden dat de meeste sterfgevallen niet plaatsvinden op de IC maar op de cohorten, of dat mensen inderdaad liever in hun eigen bed aan de zuurstof gaan.
    Laatst bewerkt door Nessa; 25 april 2020, 12:49.
    Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat - zolang je maar niet opgeeft.

    Commentaar


     Oorspronkelijk geplaatst door Marina Bekijk bericht
     Nederlandse patienten die op Duitse IC's moesten worden ondergebracht omdat het aantal IC-bedden daar wel toereikend was..
     Dat is dus niet het geval. Patiënten zijn overgeplaatst om de lasten verdelen, niet omdat het maximum was bereikt. Op die manier voorkom je dat het ene ziekenhuis op de max van zijn capaciteit werkt terwijl het andere nog volop ruimte heeft. In ons Brabantse ziekenhuis zijn ze patiënten gaan uitplaatsen zodra ze op ongeveer 80% van de verhoogde capaciteit zaten. In België werd dezelfde lijn gehanteerd, begreep ik van een vriendin die in een Belgisch ziekenhuis op het cohort staat.

     Overigens ben ik het wel eens dat we nu extra de negatieve effecten voelen van bezuinigingen op een vitale sector. Dat moet anders geregeld.
     Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat - zolang je maar niet opgeeft.

     Commentaar


      Nessa Oh dus het was eerder om lucht te geven aan Nederlandse ziekenhuizen dan dat er geen plek meer was. Dan heb ik dat destijds helaas verkeerd begrepen .

      Commentaar


       Oorspronkelijk geplaatst door Marina Bekijk bericht
       Nessa Oh dus het was eerder om lucht te geven aan Nederlandse ziekenhuizen dan dat er geen plek meer was. Dan heb ik dat destijds helaas verkeerd begrepen .
       Er is ook zoveel nieuws over corona dat het onmogelijk allemaal bij te houden is... Collega's van me zijn overgeplaatst naar Amsterdam en Groningen en ik ken mensen die op de IC werken. Dan krijg je van veel dichterbij informatie.
       Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat - zolang je maar niet opgeeft.

       Commentaar


        Nessa de RIVM wist dondersgoed dat covid 19 aanwezig kon zijn in het land want het was daar bezig in de wereld, 1e nieuws kwam uit China dus weet je als land met rondreizen dat je in het eigen land ook kunt krijgen. Dat was bij ebola ook zo, alertheid. Bij alle uitbraken/pandemieën waar dan ook in de wereld moet je alert zijn als land, vooral bij vrij verkeer.

        Toen ik het nieuws las over de Covid19 virus in China ging bij mij al het belletje lellen van hopelijk krijgen we het hier niet. Ik zou als regering toen al vrij verkeer stoppen vanuit buitenland al is het maar preventie, maar zoals we al weten draait alles om geld, so called economie. Het draait niet om levens redden maar om geld. Dat er landen zijn die 'altijd' te laat reageren met maatregelen zegt al genoeg. Misschien wordt het tijd voor een andere economische systeem (eindelijk). Zelfs rijke bedrijven houden nu hun hand op voor onze belastinggeld. Individualisme my ass, zonder elkaar zijn we niks als (deze) samenleving, hele kaartenhuis valt uit elkaar. Er zeiken nu al genoeg (o.a. bn'ers) mensen in de media dat we deze 'lock down' in Nederland moeten opheffen om de economie te redden en geven diegene die vechten voor hun leven hun ongezonde levensstijl de schuld als ze ziek worden of dood vallen, eigen schuld dikke bult .

        Dan over die IC bedden, lees zat in de media dat er mensen de IC word geweigerd in Nederland om het open te houden voor wie in hun ogen het beste overlevingskans zal hebben. Met andere woorden ben je té oud / ziek en kun je niet meer werken voor dit land kom je er niet in. Keihard. Ze draaien erom heen maar we weten wel beter als burger. Er zijn zat ouderen / zieken die graag in zo'n IC bed willen liggen zonder dat de doktoren ze om willen praten van bla bla bla, gun een jongere (gezondere) persoon zo'n bedje. Dat jij nu schrijft lege en wel beschikbare plekken op de IC maakt het nog treuriger. 'Ook honderdjarigen verdienen zorg'

        Ook vind ik het zeer jammer dat er een handvol IC bedden zijn vergeleken met ons meer dan 17 miljoen mensen in het land. Bij voorbaat val je al af. Helemaal bij zo'n pandemie. Doet me denken aan de stoelendans. Er kan er maar 1 de winnaar zijn. https://www.youtube.com/watch?v=O9nDNomMTj8


        Zoveel belastinggeld betalen en voor wat? Waar gaat het in godsnaam naartoe, dat er niet eens voldoende IC bedden zijn. Mamma mia .
        Die Groepsimmuniteit voorstel van Rutte is een lachertje en een gevaarlijke actie.
        Empathie dieren/natuurVegetariër www.paardenkamp.nl www.pleegzorg.nl Autarkie

        Commentaar


         Extra alert en voorzichtig met buiten zijn, denk aan een mondkapje.

         https://www.ad.nl/dossier-coronaviru...baar~a3c0322c/

         Onderzoek Erasmus MC bevestigt: corona via lucht overdraagbaar

         Onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam hebben met een onderzoek met fretten wetenschappelijk aangetoond dat het Covid-19-virus door de lucht overdraagbaar is. Daarmee is voor het eerst bewijs geleverd dat social distancing nodig is, stelt moleculair viroloog Sander Herfst van het Erasmus MC. Het onderzoek werd gedaan voor bekend werd dat op twee nertsenfokkerijen in Brabant corona is uitgebroken onder dieren.
         Empathie dieren/natuurVegetariër www.paardenkamp.nl www.pleegzorg.nl Autarkie

         Commentaar


          Vorige week is mij tijdens de intake verteld dat een behandeling in coronaperiode risicovol is, omdat je immuunsysteem een tikkie krijgt. Ik heb op dit moment veel klachten en de vraag is niet of ik behandeld ga worden, maar wanneer.... Kwaliteit van leven is voor mij erg belangrijk, en mijn klachten nemen stillekes aan toe. Maar men wil geen onnodige risico's nemen, wat ik ook goed begrijp. Duivelsdilemma's

          Commentaar


           Qanuk, over wat voor behandeling heb je het hier? Medicatie als MS-remmer, een prednisonkuur, of nog iets anders?

           Commentaar


            Oorspronkelijk geplaatst door raimonnea Bekijk bericht

            Dan over die IC bedden, lees zat in de media dat er mensen de IC word geweigerd in Nederland om het open te houden voor wie in hun ogen het beste overlevingskans zal hebben.
            Ik ben trots op al die medewerkers in de zorg die hun benen uit hun lijf lopen om meer mensen te helpen dan menselijkerwijs van ze gevraagd kan worden, die onder vreselijke omstandigheden (zowel lichamelijk als psychisch als praktisch) moeten werken en daarbij ook nog eens meer kans lopen om ziek te worden dan anderen.
            Ik vind het moeilijk te geloven dat deze mensen geen hart hebben door mensen te weigeren terwijl dat niet nodig is. Geef ze iets meer waardering dan dat!

            Commentaar


             Ik denk dat wij bijna geen van alleen enig idee hebben met wat een IC opname van een week of drie echt met iemand doet. Van dichtbij heb ik dat gelukkig ook nog niet meegemaakt maar wel vanuit mijn werk van vroeger. Mensen die volledig bedlegerig opgenomen moeten worden in een revalidatiecentrum om werkelijk alles opnieuw te moeten gaan aanleren voor zover dat dan nog mogelijk is.

             Voor mezelf heb ik al aangegeven niet naar een IC te willen als ik geveld zou worden door dit verschrikkelijke virus en ik niet op eigen kracht daarvan weer zou kunnen opknappen. Ik heb nu al moeite om mijn spieren een heel klein beetje op orde te houden dus laat staan als alles een week of 2 a 3 volledig stil zou hebben gelegen. Dat komt dan nooit meer goed, En dan nog de mogelijke hersenbeschadigingen, ik heb nu al behoorlijk last van overprikkeling en een gestoord kort geheugen. Ik moet er niet aan denken dat het nog veel erger zou worden.

             Alle revalidatie patienten die er na deze crisis zullen zijn geven denk ik ook nog wel de nodige problemen en overbelasting van de revalidatie centra.

             Intussen blijf ik dus maar zo veel als mogelijk binnen in de hoop deze narigheid buiten de deur te houden en op die manier geen beroep te hoeven doen op de toch al overbelastte zorg in het land. Voorkomen is tenslotte altijd nog beter dan genezen.

             Commentaar


              Knillis, ik kan je gedachtegang uitstekend volgen. En daarom begrijp ik dan ook niet waarom velen maar blijven mopperen dat ze 'niets' meer mogen. Ze weten niet waarover ze praten. Wij, MS'rs, moeten vaak al zoveel inleveren. Maar hoor je ons klagen of jammeren? De meeste niet. Ik in ieder geval niet. Vaak denk ik dan ook - als ik weer zo'n klaagzang hoor - mens, is dat nou zó erg om even rekening te houden met de medeburger door thuis te blijven?

              Ik kom nu nergens, maar verveel me geen seconde. Ik schrijf, schilder of ruim linnenkasten op terwijl ik meezing en 'swing' (terwijl ik me vasthoud aan de rollator) op de leuke muziek op de radio.

              Kortom, Ik geniet van iedere dag dat ik er zijn mag. Als al die mopperaars dat nu ook eens deden zou het leven er een stuk aangenamer uitzien.              www.antoinettekersten.nl

              Commentaar


               Oorspronkelijk geplaatst door Nessa Bekijk bericht
               Patiënten zijn overgeplaatst om de lasten verdelen, niet omdat het maximum was bereikt.
               vergeet je bewust het elementje buitenland? Je stuurt patiënten niet naar het buitenland als je ze nog kunt behandelen of over de eigen ziekenhuizen kunt verdelen .

               In ons Brabantse ziekenhuis zijn ze patiënten gaan uitplaatsen
               In Belgie, Duitsland of Frankrijk zal een ziekenhuis nooit coronapatienten weigeren zoals Nederlandse ziekenhuizen in het begin deden of wilden doen.

               Hoe je de cijfers, tabellen en statistieken ook oppoetst, dit is geen goed teken.

               Commentaar


                Oorspronkelijk geplaatst door 1207 Bekijk bericht
                vergeet je bewust het elementje buitenland? Je stuurt patiënten niet naar het buitenland als je ze nog kunt behandelen of over de eigen ziekenhuizen kunt verdelen.
                Omdat je het je simpelweg niet permitteren om te wachten met overplaatsen tot je IC vol is. Je moet daarvoor al gaan verplaatsen, vanuit je cohorten. IC-ers kunnen over het algemeen niet meer verplaatst. Anders gezegd: je gaat op voorhand al patiënten verplaatsen, anticiperend op de situatie.

                En ik heb het al eerder gezegd: onze gezondheidszorg is niet ingericht op zo'n situatie. En dat is niet goed. Daar zijn we het over eens.
                Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat - zolang je maar niet opgeeft.

                Commentaar

                Bezig...
                X