twitter facebook MSweb op YouTube MSweb op Instagram msweb mskidsweb MS Vereniging

Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Positieve & bijzondere berichten die je tegenkomt

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts  Schwarzenegger verwelkomt paard en ezel in huis tijdens isolatie  Arnold Schwarzenegger roept iedereen op om binnen te blijven vanwege het coronavirus. De 72-jarige acteur voegt de daad bij het woord en heeft ook zijn paard Whiskey en ezel Lulu binnen uitgenodigd. "Veel gezelliger om samen thuis te eten dan naar een restaurant te gaan", aldus de voormalig gouverneur van Californië.

  bron + video : https://www.nu.nl/279638/video/schwa...-isolatie.html
  Laatst bewerkt door Kobus; 17 maart 2020, 21:14.

  Commentaar


   Het Duitse elftal heeft woensdag een flink bedrag ter beschikking gesteld voor de strijd tegen het coronavirus. De selectie van bondscoach Joachim Löw doet een schenking van in totaal 2,5 miljoen euro.

   De Duitse internationals zijn zeker niet de eerste sporters die financiële hulp bieden voor de bestrijding van het coronavirus; zo maakte Tottenham Hotspur-aanvaller Son Heung-min bijna 75.000 euro over, gaf Juventus-verdediger Leonardo Bonucci 120.000 euro en doneerde Napoli-aanvaller Lorenzo Insigne 100.000 euro aan de ziekenhuizen in Napels.

   NBA-speler Rudy Gobert maakte zelfs 450.000 euro over. De Fransman van Utah Jazz kreeg veel kritiek omdat hij grapte over het coronavirus. Enkele dagen later testte hij zelf positief.

   https://www.nu.nl/coronavirus/603849...ronavirus.html

   Commentaar

    Baasje in quarantaine laat hondje uit met op afstand bestuurbare drone    VIDEOEen man uit het Grieks-Turkse eiland Cyprus heeft een ingenieuze manier bedacht om zijn hondje toch uit te kunnen laten terwijl het baasje wegens de coronacrisis in thuisquarantaine zit. Vakis Demetriou bevestigde een drone aan de riem en liet het op afstand bestuurbare mini-helikoptertje vervolgens door een verlaten straat in de badplaats Limasol vliegen.

    Het videootje, voorzien van de tekst ‘vijfde dag in quarantaine, blijf veilig thuis maar vergeet het geluk van je hond niet’, wordt op Facebook en Instagram massaal gedeeld en voorzien van de nodige commentaren. Zoals: ‘Slim, maar dit werkt helaas alleen bij kleine huisdieren’. Of: ‘Het liefste filmpje dat ik in deze donkere dagen zag’.

    (Lang niet iedereen vertrouwt de beelden. Zo zou het hondje al eerder zijn getraind om zo te worden uitgelaten. De eigenaar heeft nog niet op die suggestie gereageerd. Ook niet op de vraag of hij vervolgens zelf de uitwerpselen van het keffertje is gaan opruimen. )

    https://www.destentor.nl/buitenland/...rone~a4ab87b9/

    Commentaar


     Echt of nep, geweldig

     Commentaar


      Vele honderden mensen hebben zich de afgelopen twee dagen bij het Rode Kruis gemeld omdat zij beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen hebben liggen die zij willen afstaan aan zorgmedewerkers.


      Het Rode Kruis helpt de overheid met het inzamelen van medische beschermings- en hulpmiddelen die tijdens de coronacrisis hard nodig zijn. Door dit centraal te doen, komen de materialen terecht bij de zorginstellingen waar ze op dit moment het hardst nodig zijn.

      Wie bijvoorbeeld mondkapjes, chirurgische maskers of beschermingsbrillen op voorraad heeft en deze wil afstaan, kan zich per e-mail melden bij het Rode Kruis. Dit hebben de afgelopen dagen dus vele honderden Nederlanders, particulieren en ondernemers gedaan.

      Zij worden vervolgens gebeld door vrijwilligers van het Rode Kruis, die controleren of de spullen inderdaad aan de criteria voldoen om op dit moment in de zorg gebruikt te worden.

      https://www.nu.nl/coronavirus/603942...-schorten.html

      Commentaar
       Kunstenaar Arne Quinze schenkt groot bloemenschilderij aan Gents ziekenhuis: "Ik dank alle zorgverleners die iedere dag hun leven riskeren"

       Kunstenaar Arne Quinze uit Sint-Martens-Latem schenkt een bloemenschilderij van 7 op 4 meter aan AZ Jan Palfijn in Gent. Als dank voor de inspanningen die hulpverleners leveren tijdens deze coronacrisis. Quinze zit zelf ook in quarantaine en voelde zich nutteloos. Dus schilderde hij dag en nacht om het kunstwerk af te krijgen. "We hebben kleur nodig nu in deze moeilijke periode."

       Ik zag alle witte doeken en lakens uit de ramen hangen en vond dat zo'n ontzettend mooi gebaar als dank voor alle verplegers, dokters en schoonmaakploegen die zo hard hun best doen", legt Arne Quinze uit. "Maar een wit doek is voor mij een leeg canvas dat moet ingevuld worden. En omdat ik me de afgelopen dagen nogal nutteloos voelde en stil zitten niks voor mij is, besloot ik de afgelopen week dag en nacht te werken aan een groot schilderij met wilde bloemen."

       https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03...kt-groot-bloe/

       Commentaar        Jongeman stuurt hond naar winkel voor zakje chips: "Intussen weet hij hoe het moet"

        "Als dit geen goed begin van de dag is!" Zo reageerde Antonio Munoz onlangs toen duidelijk werd dat hij en zijn hond Chokis wereldnieuws geworden waren. De Mexicaan uit Monterrey had, net als vele van zijn landgenoten die door de coronacrisis verplicht moeten thuisblijven, enkele dagen voordien zijn chihuahua uitgestuurd naar een winkel aan de overkant van de straat waar hij woont.

        Munoz had een briefje onder de halsband van de hond gestoken met de vraag voor een pakje 'Cheetos'’, vergezeld van het geld dat nodig was om te betalen. Op het briefje had hij ook vermeld dat, als de winkelbediende de hond niet goed zou aanpakken, hij wel eens bijtend uit de hoek zou kunnen komen.

        Maar dat gebeurde dus niet en het winkelbezoek leverde een aantal opmerkelijke foto’s op die Munoz op zijn Facebookpagina publiceerde. Die werden daarna massaal gedeeld, vooral, zoals in diverse reacties te lezen stond, "omdat in deze triestige tijden elk positief nieuws deugd doet":

        https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03...-intussen-wee/

        Commentaar


         Toen Liverpool-trainer Jürgen Klopp de beelden voorbij zag komen van het zorgpersoneel in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis dat elkaar de klassieker You’ll Never Walk Alone toezong, brak hij meteen. ‘Ik moest meteen huilen.

         Het is ongelooflijk. Maar het laat alles zien: deze mensen werken niet alleen keihard, maar ze doen dat ook met zo'n ongelooflijk goede energie’.

         Op de beelden is te zien hoe de zorgmedewerkers van het ziekenhuis elkaar op een wel heel bijzondere manier een hart onder de riem staken: door samen de klassieker You’ll Never Walk Alone te zingen. Door de quarantainemaatregelen werden ze door een deur van elkaar gescheiden, maar dat maakte de sfeer er niet minder om.

         https://www.ad.nl/buitenland/liverpo...neel~a87ac330/

         Commentaar


          Opvallend initiatief in Ottenburg, de uitbater van de lokale supermarkt Spar, zet de boodschappen klaar voor zorgverleners die niet tijdig in de winkel raken. Zij kunnen hun boodschappen doorgeven en deze zelfs na sluitingstijd komen ophalen.

          Uitbater Kris Fransoo hoorde dat mensen die in de zorgsector werken met onregelmatige of late uren, vaak in een lege supermarkt terecht komen. Daar wou hij iets doen. Mensen kunnen bellen of een bericht sturen en hij zet de boodschappen klaar. En er is veel vraag naar: "We hebben al een aantal bestellingen binnen en ze komen soms van heel ver."

          Om de bestellingen allemaal tijdig klaar te krijgen, worden er dubbele shiften gewerkt. Ook z'n vier dochters springen in deze drukke tijden bij om de rekken van de winkels te vullen.

          https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03...-hulpverlener/

          Commentaar


           Pandemie voordelen

           KNMI: Lucht boven Nederland stuk schoner door coronamaatregelen           Door de sterke vermindering van bijvoorbeeld de hoeveelheid weg- en vliegverkeer is de lucht boven Nederland een stuk schoner dan in dezelfde periode vorig jaar, zo heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) berekend.

           Doordat er sinds 16 maart minder verkeer is als gevolg van de coronamaatregelen en ook de industriële activiteit is verminderd, is de concentratie koolstofdioxide en stikstofdioxide boven Nederland met tussen de 20 en 60 procent afgenomen.

           https://www.nu.nl/coronavirus/604074...l_talk_wrapper

           Zat vandaag met me zus te praten hoe ze de goede keuze had gemaakt om niet de stewardess opleiding te volgen toen ze een teenager was (teveel prikkels als verlegen kind). Achteraf hele smerige en onverantwoordelijke banensector, slecht voor het milieu/natuur, dier en mens. Maar dat zegt niemand tegen je als student, zelfs niet tot op heden, alles draait om The Money . Morgen heb je helemaal geen planeet meer om op te leven.
           Laatst bewerkt door raimonnea; 1 april 2020, 09:22.
           Empathie dieren/natuurVegetariër www.paardenkamp.nl www.pleegzorg.nl Autarkie

           Commentaar


            Had Albert Einstein MS? Er zijn schijnbaar laesies in z'n hersenen gevonden, onlangs.

            De tweet van Dr. Brandon Beaber:

            https://twitter.com/Brandon_Beaber/s...75657854398464

            Op twitter: https://twitter.com/Patient2punt0

            Commentaar
             Mevrouw Hoylaerts zei tegen de dokters: "Ik wil geen beademingstoestel. Hou dat maar voor de jongere patiënten. Ik heb al een mooi leven achter de rug."

             Suzanne Hoylaerts (90) uit Lubbeek is plots wereldnieuws. Van Indië tot in de Verenigde Staten, wereldwijd hebben nieuwssites aandacht voor haar moedige beslissing. De vrouw overleed vorige week aan de gevolgen van het coronavirus:

             https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04...an-jongeren-g/

             Commentaar
              Bemanning vliegdekschip neemt het op voor ontslagen commandant


              Gisteren maakte de marine bekend dat de commandant werd ontslagen, vanwege een brief die hij had geschreven waarin hij kritiek uit op de aanpak van het coronavirus op zijn schip. Crozier deelde zijn brief volgens Modly met te veel mensen, waardoor de brief kon worden gelekt naar de media.

              De commandant vroeg in de brief om evacuatie van zijn schip, omdat het coronavirus er snel werd overgedragen van de ene medewerker op de andere.In de brief schreef de commandant dat 'het niet nodig is om bemanningsleden te laten sterven in vredestijd'. Aan boord zou niet genoeg ruimte zijn voor zieke bemanningsleden om in zelf-isolatie te gaan.

              Maar zijn verzoek om het enorme schip te evacueren werd niet gehonoreerd door Minister van Defensie Mark Esper. Die vond dat toen te voorbarig.


              Inmiddels ligt het schip in de haven van het eiland Guam, zijn 93 besmettingen vastgesteld en gaan de meeste bemanningsleden toch van boord.

              Het ontslag is inmiddels teruggedraaid. Hij wordt wel overgeplaatst, laat het ministerie van Defensie weten.

              https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buit...andant-ontslag

              https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buit...uitbraak-schip

              Commentaar


               Juf Marleen ontroert kleuters van basisschool in Klein-Zundert met filmpje

               ‘De dagen zijn lang als je veel thuis moet zijn / Je mist nu je vriendjes en dat doet soms pijn’, zijn de eerste twee regels van het liedje van juffrouw Marleen. ,,Voor de jongste kinderen duurt een week al een eeuwigheid. Het is juist de leeftijd dat sociale ontwikkeling op gang komt. Dus dit is voor hen ook zeker een hele rare periode”, legt ze uit.

               Ze nam het liedje op, om het vervolgens door te sturen naar de ouders. Marleen vond haar inspiratie bij een docent van de middelbare school van haar eigen zoon, die ook ‘Brabant’ van een andere tekst voorzag. Maar: andere doelgroep, dus ze paste de tekst flink aan. Alleen ‘En ik zit hier alleen in een te leeg lokaal / Ik heb heimwee naar jullie allemaal’ nam ze over van haar voorganger.

               Verder is het puur gericht op het Sint Antonius. En toen, plots, dook er een ander filmpje op. Iemand begeleidde het liedje met piano. ,,Ik ging uit van een ouder, maar dat bleek dus niet zo te zijn”, klinkt het nog altijd verwonderd. Het is Jan-Willem Rozenboom, de pianist van: juist, Guus Meeuwis. ( https://www.facebook.com/watch/?ref=...11895522478793 )

               https://www.ad.nl/breda/juf-marleen-...mpje~a6a5a27e/

               Commentaar


                Vakantiepark biedt gratis verblijf aan zorgpersoneel: 'Kan virus bij me dragen'


                Vanwege de coronacrisis staan vakantieparken grotendeels leeg. RCN Vakantieparken biedt zorgmedewerkers de mogelijkheid om gratis te verblijven op de terreinen.

                https://www.nu.nl/280075/video/vakan...me-dragen.html

                Commentaar

                Bezig...
                X