twitter facebook MSweb op YouTube MSweb op Instagram msweb mskidsweb MS Vereniging

Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Wat eten we vandaag? Deel 14

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

    Wat eten we vandaag? Deel 14

    Maar weer eens een nieuw topic starten, zo na de feestdagen... Ik weet niet hoe het bij jullie liep, maar hier was het eten zeer gevarieerd. En dan bedoel ik meer dat het varieerde van zeer uitgebreid (over)eten tot effe een blik soep lostrekken.

    Gelukkig begint er hier weer enigszins regelmaat te komen, was ook wel de hoogste tijd hoor. Allemachtig, wat raak ik tegenwoordig van slag van zulke dagen... Zal blij zijn als het volgende week is en de standaard routine weer terugkomt (oftewel, dat vriendlief niet zo veel thuis is om me voor de voeten te lopen ).

    Gisteren had ik fijne linzensoep met kaas gemaakt.



    Voor vandaag staat er dan (Eindelijk! Het schoot er steeds bij in, heb al twee keer de ingredienten weg kunnen gooien omdat het er niet van kwam. ) de Smashed potatoes op het menu. En ik zal het maken ook!



    Eetze!

    #2
    Wij eten vanavond Babi Pangang met bami. Bij AH in de bonus. Twee schalen voor de prijs van een.

    En voor morgen weet ik het nog niet zeker. Of rode kool met appeltjes, gekookte aardappelen en een Duitse biefstuk of spinazie a la creme met gekookte aardappels en een gekookt ei met lekker Aromat. Ik twijfel nog.

    Commentaar


      #3
      Vandaag spaghetti, morgen rollade, barbcue krieltjes en sperzieboontjes.
      groetjes Blom

      Commentaar


        #4
        stokbrood met allerlei kaasjes

        Commentaar


          #5
          Gisteren hebben we de Turk wat laten bezorgen, voor vandaag staat er Koolvis in sinaasappel-mosterdsaus op de planning.



          Eetze!

          Commentaar


            #6
            goede middag eet zondags altyd bij mijn ouders en schoonmoeder van middag soep, sla ,rollade en een toetje gehad

            vanavon eten we bij mijn shoonmoeder wat weet ik nog niet

            Commentaar


              #7
              Het wordt vandaag spinazie a la creme, gekookte aardappelen en een (zacht) gekookt ei met Aromat.

              En toe maak ik een salade van vers fruit. (banaan in plakjes, stukjes mandarijn, stukjes appel) Junevriend doet er altijd nog wat yoghurt over. En ik heb nu die lekkere Griekse yoghurt.

              Commentaar


                #8
                Gezellig, er wordt weer veel gekookt en gegeten!

                Net zijn de gehaktballen gedraaid, ze staan nu even te rusten in de koelkast (dan vallen ze niet uit elkaar) en straks gaan ze lekker lang sudderen. Met gekookte aardappels en doperwtjes.
                liefs, Mispeltje

                Commentaar


                  #9
                  Poe, na 2 dagen migraine en dus bijna niet eten, mezelf en m'n lief vanavond maar es verwend .

                  Risotto met aubergine en citroen (recept van Ottolenghi, een cult-kok), tomaatjes uit de oven met groene kruiden en knoflook, en een (pssst niet verder vertellen) kalfsentrecote.
                  Op twitter: https://twitter.com/Patient2punt0

                  Commentaar


                    #10
                    Vandaag bloemkoool met een kaassausje........aardappelen. ......en een gehaktbal.

                    Commentaar


                      #11
                      Voor vandaag staat er hier Mihoen met kip-kokossaus op de planning.



                      Eetze!

                      Commentaar


                        #12
                        Overheerlijke erwtensoep.

                        Deze keer met hamlap in plaats van speklap, roggebrood en
                        (afbak)stokbrood er bij .

                        Even het simpele recept:

                        Pak spliterwten

                        Eetlepel zout

                        Ongeveer 2,5 liter water

                        3-4 speklapje/twee hamlapjes

                        2 dikke uien

                        Zakje gesneden soepgroenten of andere verse groente, 1winterwortel, 1 prei

                        Zakje goedkope groenten soep, doe ik er soms het laatste dik half uur bij.

                        Rookworst naar keuze


                        Belangrijk is dat je niet gaat roeren, dan kan de snert aanbranden…..

                        De spiterwten in vergiet omspoelen en samen met dik 2,5 liter water en een eetlepel zout en twee uien in een grote pan opzetten op hoog vuur.
                        Ook het vlees kan er direkt bij,

                        soms ook pas na een uur opstaan kiep ik het deksel eraf en dan doe ik de speklappen erbij, niet roeren en snel deksel er weer op.
                        Zodra dit kookt, de deksel op de pan en zacht door laten koken, is even uittesten hoelang en hoe dik je de erwtensoep wenst.

                        De groentes kiep ik er vaak het laatste uur bij, soms samen met een pakje goedkoopste groentensoep.

                        Worst er het laatste kwartier bij of los opwarmen.


                        Na 3 uren omroeren en klaar. Om ongeveer 15:00 uur opzetten is om 18:00 eten.
                        Laatst bewerkt door Blom; 7 januari 2013, 19:57. Reden: recept er bij gezet
                        groetjes Blom

                        Commentaar


                          #13
                          Rode kool met appeltjes, gekookte aardappelen en een Duitse biefstuk. De aardappelen heb ik al geschild en de rode kool zijn deelblokjes uit de diepvries. Dus het is niet veel werk om te maken. En daar ga ik zo dadelijk aan beginnen.

                          Als toetje eet ik een schaaltje Boer'nyoghurt met sinaasappel.

                          Commentaar


                            #14
                            Vandaag gaat het zuurkool worden, samen met rul gebakken gehakt en gekookte aardappelen gestampt.
                            groetjes Blom

                            Commentaar


                              #15
                              Gisteren de hele dag in Utrecht gezeten dus geen puf meer om wat fatsoenlijks op tafel te zetten.
                              Vriendje had dus voor mij een Tandori kip stoommaaltijd gehaald en voor zichzelf hamburgers met salade.

                              Was daarnet na de fysio nog even langs de AH getuft om wat makkelijks voor vanavond te halen, en had een lichtelijke black-out. Echt géén idee wat we zouden eten.

                              Na veel gepieker en gepeins is de keus maar gevallen op een bak aardappelgratin die ik in de oven kan gooien, een mooie zalmfilet waar we beiden van kunnen eten en een potje wortels voor vriend en een pot doperwten voor mij...
                              Wat kun je daar dan als een schaap in de supermarkt staan te dwarrelen, zeg.

                              Eetze!

                              Commentaar

                              Bezig...
                              X